Новини

Студенти кафедри молекулярної генетики та біотехнології досліджують зміни клімату на базі Кельнського університету

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 02.03.2023

Протягом двох тижнів з 16.01 2023 до 28.01.2023 студенти кафедри, що навчаються за магістерською освітньою програмою зі спеціальності «Біологія» Емілія ТімканичЯна Рильська та Анна Волкова в межах угоди про співробітництво  та обмін студентами  відвідали Біоцентр універитету міста Кельн. Студенти були залучені до курсу «InnoBioDiv - Innovative research on plant-environment interaction in a changing climate combining biology and modern Internet-of-Things technologies».

Теоретична частина курсу передбачала лекції та семінари та проводилась онлайн для українських та німецьких студентів протягом жовтня-листопада 2022. Для виконання практичної частини у лабораторіях Кельнського університету німецька сторона запросила українських студентів до Біоцентру та повністю профінансувала їх перебування. Лабораторна частина курсу охоплювала використання таких сучасних технології як Robotik та Internet of Things. Пройдені кредити будуть зараховані у курсах, які викладаються на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології ЧНУ. Такий спільний україно-німецький курс із залученням українських та німецьких професорів проводився вперше, мав успіх і висвітлювався у німецьких ЗМІ. За словами німецьких викладачів українські студенти продемонстрували хорошу лабораторну підготовку та вміння працювати у команді з німецькими студентами.

https://portal.uni-koeln.de/ar/universitaet/aktuell/press-releases/single-news/studierende-in-koeln-und-der-ukraine-forschen-gemeinsam-zum-klimawandel

https://www.th-koeln.de/hochschule/studierende-in-koeln-und-der-ukraine-forschen-gemeinsam-zum-klimawandel_100907.php

       cologne_2     cologne_4

              cologne_6

           cologne_5

 

             cologne_1