Новини

Участь співробітників та студентів кафедри молекулярної генетики та біотехнології в науково-просвітницькому заході «FESTнаука» 2024

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 21.05.2024

19 травня в сквері імені С. Воробкевича, що знаходиться навпроти Резиденції митрополитів Буковини і Далмації відбувся науково-просвітницький захід «FESTнаука», ініційований Радою молодих вчених при Чернівецькій обласній військовій адміністрації та Радою молодих вчених Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, який реалізовується за підтримки Чернівецької обласної військової адміністрації та Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, в якому взяли участь співробітники та студенти кафедри молекулярної генетики та біотехнології. 

Однією з цікавинок була робота з ДНК. Відвідувачі мали можливість спостерігати та брати участь у виділенні зразків ДНК з рослинних тканин, таких як банани та пертрушка. Також вони дізналися, як екстрагувати хлорофіл, що надає рослинам зеленого кольору. Різноманітність ліній плодових мушок викликала особливий інтерес серед відвідувачів, оскільки вони стали ідеальною модельною організацією для генетичних досліджень. Більше того, вони мали можливість спостерігали за трудолюбивими бджолами. Гості були вражені антарктичним щучником, лінії якого доглядали науковці кафедри в культурі in vitro. Особливою цінністю цього наукового заходу була можливість проводити невеликі експерименти для бажаючих. 

fest2fest3

 

fest4

 

fest5 fest6

 

 

 

fest7fest8