Новини

День відкритих дверей-2023 на кафедрі екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 03.04.2023

 

З 13.03.2023 по 23.03.2023 на кафедрі екології та біомоніторингу відбулися зустрічі викладачів, співробітників, студентів із учнями 10-11 класів ліцею №3 медичного профілю та багатопрофільного ліцею №11 «Престиж» м. Чернівці у рамках проведення Тижня Екології.

   

Ліцеїсти ознайомилися із науковими напрямками досліджень, особливостями навчання та специфікою практичної підготовки студентів за спеціальністю «Екологія». Учні відвідали локації, на яких апробували себе в якості дослідників-екологів. На локації «Інформаційна екологія», у віртуальній лабораторії моделювали різні умови формування угруповань на ізольованих територіях, обговорювали важливість цілісності екосистем та проблем збереження біорізноманіття. На локації «Здорова екологія» – визначали вміст нітратів у ранньовесняних овочах кількісним та якісним експрес-методами, дискутували щодо негативного впливу нітратів на здоров’я людини та шляхів його зменшення. На локації «Екологія в мініатюрі» – розглядали перспективність використання міні-моделей екосистем для вивчення сучасних екологічних проблем.

 

Щоразу по завершенню зустрічей всі учасники із задоволенням фотографувалися на локаціях й облаштованій студентами-екологами фотозоні. Проведені зустрічі показали зацікавленість та небайдужість молоді до стану навколишнього середовища, сучасних екологічних проблем, шляхів їх вирішення та сподіваємося, що це допоможе їм обрати майбутню професію.