Новини

Екологи – учасники третього щорічного онлайн конгресу для студентів екологічних спеціальностей

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 28.11.2022

22 листопада 2022 р. викладачі та студенти кафедри екології та біомоніторингу стали учасниками третього щорічного онлайн конгресу для студентів екологічних спеціальностей. Цей захід організовано Асоціацією професіоналів довкілля (PAEU), спільно з Офісом сталих рішень за сприяння ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру та за фінансової підтримки Європейського Союзу.
 
Учасниками заходу стали 58 закладів вищої освіти. Всі учасники мали можливість обмінятися досвідом, звернути увагу на особливості професії еколога. З вітальним словом виступила Циганок Людмила – Президент Професійної асоціації екологів України, виконавчий директор ECOBUSINESS Group. Серед запрошених спікерів успішні люди, науковці, практики, народні депутати, експерти з екологічної безпеки та моніторингу довкілля, менеджери, екологи, юристи.
Кілька важливих меседжів цього проекту:
Розвиток економіки та розвиток екології – це як два крила одного птаха. Без першої немає другої і навпаки. Сьогоднішнім студентам-екологам варто більше спілкуватися з практиками, з людьми, які мають досвід та професійність. Студенти мають
дбати про саморозвиток і покладатися лише на себе.
Еколог – професіонал має володіти кількома важливими характеристиками: бути стресостійким і мати позитивне відчуття ситуації; бути здатним вчитися швидко і самостійно; знати іноземні мови і бажано не одну; мати другу додаткову спеціалізацію – або проектного менеджера, або юриспруденцію; вміти писати, говорити пояснювати; діяти!!