Новини

ЕКОЛОГІЯ ОЧИМА БМАНІВЦІВ: Профільна літня школа у гостях в екологів ЧНУ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 21.06.2022

 
16 червня викладачі кафедри екології та біомоніторингу зустрілися зі старшокласниками обласної профільної школи «Наукові пікніки» БМАНУ, яка розпочала роботу 6 червня за ініціативи та підтримки Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації. Серед учасників – обдаровані школярі Буковини та діти з числа тимчасово внутрішньо переміщених осіб. 
 
Під час «Екологічного дня» юні дослідники провели цікаві експерименти з екологічної оцінки якості сезонних овочів та ягід, спостерігали в реальному часі за поведінкою диких тварин у природі, дискутували щодо особистого внеску кожного у вирішенні сучасних екологічних загроз для біорізноманіття, взяли участь у Квесті, під час якого продемонстрували екологічні компетентності. 
 

По завершенню, всім учасникам команди-переможця вручили призи – навчальний посібник «Основи екології». Крім того, школярі поласували смаколиками та отримали ручки як презент на пам'ять про кафедру. Сподіваємося на майбутню зустріч з сьогоднішніми учасниками як із потенційними абітурієнтами в майбутньому.