Новини

Екологія відкриває олімпіадний рух 2023 на Буковині

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 15.01.2023

 
11.01.2023 року відбувся ІІІ етап (обласний) Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології. Цьогорічна подія відкрила цілу низку учнівських олімпіад з різних предметів. Захід відбувся на базі Чернівецького професійно-технічного училища № 8.
 
Проф. д.б.н., Федоряк М.М. – голова журі відмітила, що не дивлячись на складний та тривожний час, олімпіада пройшла в теплій, затишній та діловій атмосфері. Відсутність світла, постійні тривоги, онлайн навчання – все це не завадило учням та їх керівникам показати актуальні та наукові екологічні дослідження під час захисту проектів.
 
У змаганні взяли участь учні 10-11 класів, на превеликий жаль, через низку суб’єктивних та об’єктивних причин не всі заявлені учасники змогли приїхати до локації. 
 
Серед найкращих та найсильніших екологів області журі визначило: Лупула Максима учня 10 класу ліцею №11 Чернівецької МТГ з проектом практичного спрямування на тему «Аналіз якості нафтосорбентів природного походження» та Таралевича Миколу учня 11 класу Лужанського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів Мамаївської ТГ з проектом теоретичного напрямку «Спрямованість інвазії Acer negundo sensu lato». 
 
Учні довели свою вмотивованість, спроможність бути представниками творчого потенціалу обдарованої молоді Чернівецької області. Бажаємо переможцям та їхнім керівникам подальших успіхів та перемоги на наступному етапі олімпіади.