Новини

Експерт-криміналіст – цікава перспектива для випускників кафедри екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 08.06.2018

Колектив кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ приділяє значну увагу ознайомленню студентів з перспективними галузями працевлаштування. Новими сферами застосування вже набутих і потенційно можливих знань для практичних та теоретичних навиків у професійному житті. 

У цьому місяці студенти 5-го курсу спеціальності «Екологія» ознайомилися з особливостями роботи Чернівецького науково-дослідницького експертно-криміналістичного центру (НДЕКЦ) МВС. 

 

Даний захід проводився в розрізі науково-виробничої практики під керівництвом доцента кафедри Легети Уляни Володимирівни. 

Приємно було побачити серед співробітників НДЕКЦ наших найкращих випускників. Зокрема, Ельвіра Рудольфівна Спіцина – начальник відділу дослідження матеріалів, речовин і виробів; Максим Гнатчук та Лакуста Оксана експерти цього відділу. 

 

У кожного зі співробітників даного відділу свій окремий пласт роботи щодо виявлення слідів присутності певних хімічних елементів або сполук у вилучених пробах. Одні визначають якість нафтопродуктів, інші – з’ясовують клас наркотичних та психотропних речовин. Студенти–екологи побачили практичне застосування методів дослідження, які їм викладалися під час навчального процесу. Зокрема, газова хроматографія, фотоколориметрія, атомно-абсорбційна спектрофотометрія та мікроскопія. Також студенти відвідали відділ з вилучення підроблених іноземних грошових купюр та документів. Тут вони переконалися у важливості практичних навичок з мікроскопії для об’єктивного виявлення фальсифікацій. 

 

Отже, на ринку праці існує дуже цікава і потрібна ніша для випускників кафедри екології та біомоніторингу – експерт-криміналіст. 

Доцент кафедри екології та біомоніторингу ІБХБ
Легета Уляна Володимирівна