Новини

Хто поінформований, той складе ЄВІ!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.06.2023

В рамках міжуніверситетського семінару “ПОІНФОРМОВАНИЙ - ОЗБРОЄНИЙ” 31 травня 2023 р. за ініціативи проф. Марії ФЕДОРЯК і здобувачів бакалаврського освітнього рівня на кафедрі екології та біомоніторингу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича доценти кафедри іноземних мов Тетяна Олендр та Ірина Цар Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка провели профорієнтаційну роботу зі студентами освітнього ступеня бакалавр за спеціальностями “Екологія”, “Біологія”, “Економіка” ЧНУ; “Середня освіта (Українська мова і література)”, “Середня освіта (Польська мова і література)”, “Журналістика” ТНПУ; “Технології виробництва продукції тваринництва” і “Водні біоресурси та аквакультура”Дніпровського державного аграрно-економічного університету. 

 

Подібна зустріч проводилася вперше і сприяла налагодженню контактів між вищими освітніми закладами України.Здобувачі вищої освіти дізналися про освітні навчальні програми та особливості складання ЄВІ-2023. Учасників семінару ознайомили зі структурою, стратегіями та особливостями оцінювання єдиного вступного іспиту з іноземної мови. Загалом у заході, який об`єднав освітян з різних регіонів України, взяло участь понад 60-и учасників (студенти та викладачі). 

 

Наставниці в інтерактивній формі поділилися професійним досвідом та надали чимало практичних порад, спрямованих на подолання труднощів, які можуть виникнути при самостійній підготовці до мовного іспиту. Формат консультації виявився напрочуд вдалим, із залученням до роботи всіх присутніх, у тому числі й викладачів. На основі типових завдань з іноземної мови було надано рекомендації щодо їх вирішення. Під час семінару студенти мали змогу виконати типові завдання тесту, виявили інтерес й активність, дізналися багато цікавої та корисної інформації, необхідної для отримання високих балів.

 


Зустріч пройшла у конструктивному спілкуванні та обміні корисною інформацією. Студенти окремо відзначили цінність порад з тайм-менеджменту і способів зняття психологічного бар’єру на шляху до вступу у магістратуру. Запрошена гостя, доц. Олена КАЛИНИЧЕНКО, яка вперше брала участь у подібному заході, відмітила особливу значущість подібного обміну досвідом і запропонувала продовжити налагоджену співпрацю на постійній основі та сприяти розширенню аудиторії учасників.