Новини

ІДЕЇ ПРОЕКТУ ВІД ФІНСЬКОГО ПОСОЛЬСТВА ВТІЛЮЮТЬСЯ В ЖИТТЯ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 15.08.2022

Науковці кафедри екології та біомоніторингу і благодійний фонд «Карітас Чернівці» продовжують працювати над завданнями проекту від посольства Фінляндії «Збереження біорізноманіття: знати і діяти. Програма неформальної освіти для підлітків».
 
Продовжуємо апробацію підготовленого «Робочого зошиту» з протоколами практичних робіт екологічного спрямування. Кожна робота – це невеличка екскурсія у світ екології задля усвідомлення можливості власного внеску у збереження біорізноманіття з метою ознайомлення підлітків з екологічними викликами сьогодення та розвитком екологічної свідомості.
 
Тематика робіт актуальна, алгоритм виконання доступний для школярів різного віку. Практичні роботи підібрані таким чином, що їх можна виконувати як у лабораторії з викладачами, так і у домашніх умовах у режимі онлайн.
  
Так, на занятті 12 серпня 2022 р. підлітки-переселенці переважно з Донецької та Запорізької областей віком від 12 до 15 років власноруч виконували всі етапи вторинної переробки паперу. Їхні очі світилися, а питання які вони задавали, свідчили про зацікавленість цією проблематикою. Родзинкою наприкінці заняття був презент у вигляді вже висушених готових екземплярів переробленого паперу, який учні отримали на згадку про майстер-клас.
А далі ще ряд занять, які навчать школярів шляхам і методам збереження біорізноманіття …