Новини

Кафедра екології та біомоніторингу на фестивлі Lviv Open Lab

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 18.05.2023

 
У суботу 13 травня 2023 року кафедра екології та біомоніторингу стала учасником наукового фестивалю Open Lab у Львові, який відбувся в межах проєкту «Трамплін до рівності», що реалізується Фондом Народонаселення ООН в Україні у партнерстві з Офісом Віце прем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України за фінансової підтримки посольства Швеції в Україні. Ініціатором від Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича виступила Рада молодих вчених.

У 2023 році Концепція фестивалю – гасло «Наука перемагає». Програма фестивалю складалася з трьох блоків: «думай» – із публічними виступами, «створюй» – із практичними майстер-класами та «вражай» – із науковими шоу.

 

Кафедру представляла студентка 4 курсу Марічка Бабійчук з програмою «Екологія у повсякденному житті». Відвідувачі фестивалю ознайомились із експрес-методами визначення якості меду, виявляли фальсифікації, нітратів в овочах, а також технологією створення екологічних пальчикових фарб.
 

Програма фестивалю надзвичайно різнобарвна і насичена від літаючих дронів до насадження рослин в орбіз. За короткий час можна було доторкнутися до калейдоскопу наукових досягнень.