Новини

КАФЕДРА ЕКОЛОГІЇ ТА БІОМОНІТОРИНГУ НА НАЦІОНАЛЬНОМУ ФОРУМІ «ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ В УКРАЇНІ: ЗАКОНОДАВСТВО, ЕКОНОМІКА, ТЕХНОЛОГІЇ»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 24.11.2023

21-23 листопада 2023 року у м. Івано-Франківськ відбувся щорічний Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології»,  організатором якого десять років поспіль виступає Всеукраїнська екологічна ліга. З привітальним словом до учасників звернулися голова оргкомітету форуму і Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна ТИМОЧКО, міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан СТРІЛЕЦЬ, голова Івано-Франківської ОВА Світлана ОНИЩУК. У заході взяла участь і виступила з доповіддю к.б.н., доцент Ірина СИТНІКОВА, яка є головою обласної організації  ВЕЛ.

 

Цей захід зібрав представників органів державної влади та місцевого самоврядування, парламентських комітетів, міжнародних організацій, фахівців у сфері управління відходів, науковців та ЗМІ з метою обговорення актуальних питань в управлінні відходами, реалізації ресурсо- та енергоефективних технологій, пошуку ефективних рішень для покращення екологічної ситуації та впровадження засад сталого розвитку в Україні.

Цьогорічний форум присвячений практичним діям і проблемним питанням реалізації Закону «Про управління відходами». За круглими столами та на дискусійних панелях всі бажаючі мали змогу висловити свою думку, запитати експертів та поділитися власним досвідом. Такий формат сприяв взаємодії різних сторін - влади, бізнесу та громадськості для спільного пошуку належних рішень.

Участь у Національному форумі – важлива подія для всіх, хто прагне активно долучитися до створення екологічно чистого майбутнього для України.