Новини

ПРОДОВЖЕННЯ ЗАПОЧАТКОВАНОЇ СПІВПРАЦІ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.02.2021

 

Започатковані ініціативи під час проведеного методоб’єднання з освітянами закладів фахової передвищої освіти Чернівецької області мають логічне продовження. 16.02.2021 року на кафедрі екології та біомоніторингу проведено науково-методичний семінар «Інформаційні та комп'ютерні технології у педагогічному процесі», який проходив у формі майстер-класу. До роботи у семінарі долучилися викладачі закладів передвищої освіти, які читають дисципліну «Основи екології»: к.б.н., Сергій ГРИЦЮК, Микола ГОШОВСЬКИЙ – викладачі педагогічного фахового коледжу ЧНУ імені Юрія Федьковича та Надія ДУДІЙ – викладач ДВНЗ «Чернівецький індустріальний коледж».

 

Учасники семінару мали змогу ознайомитися із досвідом, який апробований асистентом кафедри к.б.н. Аліною ЖУК під час проведення занять для студентів першого курсу. Викладач показала власні, оригінальні підходи до використання традиційних та нетрадиційних інформаційних ресурсів. Відмітила ефективність використання розширених сервісів Google для підготовки та упорядкування навчальних матеріалів, навчальної комунікації, колективної роботи з документами, планування та виконання проектних завдань. Продемонструвала можливості платформ віртуальних лабораторій та поділилася власним досвідом підготовки протоколів до лабораторних робіт на цих платформах.

Проведений семінар викликав жваву дискусію, багато цікавих запитань. Колеги мали змогу поділитися власним досвідом, який використовують у закладах фахової передвищої освіти. Під час обговорення висловили думку, що такі зустрічі сприяють професійному зростанню, дозволяють поглибити і розширити не лише знання але й уміння, навички та набути досвіду.