Новини

Милосердя проти війни

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 03.04.2022

З 28 березня по 1 квітня за участю викладачів та співробітників кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ проведено тиждень екології в рамках постійно діючого на період воєнного стану дитячого простору на базі «Карітас Чернівці».

В рамках даного заходу наші колеги на чолі із завкафедрою проф. Марією Федоряк зустрілися із сім’ями, евакуйованими з небезпечних та тимчасово окупованих регіонів нашої держави, які наразі проживають у Чернівцях. Більшість присутніх– діти різного віку. Це діти, в очах яких відображено жахіття, страх, темрява, бомбардування, сирени, це ті діти, які вже знають, що несе війна…. Тому вся увага викладачів зосереджена саме на цю категорію учасників зустрічі.

 

Одне із занять було присвячене вторинній переробці паперу із раніше використаних паперових відходів. Під умілим керівництвом с.н.с. Ярослава Шпака та лаб. Костянтина Сосновського діти самостійно опанували всі етапи цього процесу. А використовувати виготовлений таким чином папір запропонували для оформлення подарункових листівок власного дизайну. 

 

Ще на одному занятті доц. Уляна Легета  провела майстер-клас з виготовлення іграшок та цікавих виробів з підручних матеріалів, які вже закінчили своє основне цільове призначення. Кожна дитина знайшла для себе те, що миле її серцю: у когось з’явилася казкова квітка для мами, у когось – веселе кошеня, а хтось створив годівничку для птахів! Діти так захопились, що зовсім забули про свій нинішній статус. У дитячих оченятах засвітилися вогники, на устах з’явилася посмішка, а у батьків з’явилася впевненість у їх щасливому майбутньому! 

Дві години справжнього, безтурботного, мирного дитинства пролетіли непомітно!