Новини

Міжнародна екологічна акція "Гід з домашнього сортування сміття!"

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 27.12.2018

26 грудня 2018 р. в приміщенні торгівельного центру «Ашан» була проведена екологічна акція «Гід з домашнього сортування сміття!» за участі студентів 403 групи кафедри екології та біомоніторингу та Міжнародної молодіжної організації «AIESEC». Така акція стала можливою в рамках діючого Меморандуму про співпрацю між студентами-екологами та іноземними волонтерами, які проходять стажування на базі кафедри. Відповідальним за даний процес від кафедри екології та біомоніторингу призначено куратора 403 групи-екологів, к.б.н., доцента Легету Уляну Володимирівну. 

 

За словами доц. Легети У.В. при сумісному обговорені питань стажування іноземних студентів-волонтерів з керівництвом «AIESEC» було прийнято рішення про залучення гостей для обміну досвідом та практичними навиками з питань поводження з побутовими твердими відходами (ТПВ)у різних країнах світу, а саме в тих, які волонтери представлятимуть. 

 


Серед запрошених гостей акції був представник Чернівецької обласної державної адміністрації, член комісії з питань поводження та утилізації відходів у Чернівецькій області Пендерецька Галина Миколаївна, яка подякувала організаторам акції та керівництву ТЦ «Ашан» за сприяння у вирішенні гострих питань утилізації відходів. Зокрема, керівництво торгівельного центру продемонструвало альтернативу звичним поліетиленовим пакетам на екоторби для багаторазового екологічно безпечного використання. Заміна пакувальних матеріалів для товарів споживання є одним серед ключових у Програмі сталого розвитку людства до 2030 р.,прийнятій в ООН. 

 

При сприянні керівництва ТЦ «Ашан» було проведено опитування пересічних відвідувачів центру щодо знання правил поводження з ТПВ у домашніх умовах. Крім того, студенти кафедри провели майстер-клас для бажаючих, на якому демонструвалися практичні навики підготовки поширених видів сміття до подальшої утилізації. 

Наразі, програма стажування для іноземних студентів-волонтерів на кафедрі екології та біомоніторингу буде працювати до 15 січня 2019 р.