Новини

МІЖУНІВЕРСИТЕТСЬКА НАУКОВА СТУДЕНТСЬКА КОНФЕРЕНЦІЯ-2024 НА КАФЕДРІ ЕКОЛОГІЇ ТА БІОМОНІТОРИНГУ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 17.04.2024

16 квітня 2024 року на кафедрі екології та біомоніторингу ЧНУ відбулася щорічна студентська наукова конференція. Згідно рішення науково-технічної ради Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (протокол № 2 від 16.02.2024 р.) вперше за час проведення подібних заходів у стінах ЧНУ у конференції активну участь взяли представники кафедри ботаніки та екології факультету хімії, біології і біотехнології Донецького національного університету імені Василя Стуса. З привітанням до учасників конференції звернулася завідувачка кафедри проф. Марія ФЕДОРЯК з настановами на хороший настрій, жваве обговорення чи цікаві запитання до учасників зібрання. Зі словами вдячності за запрошення також виступила керівник кафедри ботаніки та екології к.б.н., доц. Олександра МАШТАЛЕР, наголосивши на посиленні взаємодії на рівні не лише між ЗВО, а й студентами однієї спеціальності 101 «Екологія».

Всього було представлено 15 доповідей, серед яких три від наших гостей студентів 4-го курсу, а саме: Ірини ЛЕБІДЬ, Інни ЛІЗОВЕНКО та Олександра ПАСТУХОВА. Студенти 3 - 5 курсів кафедри екології та біомоніторингу представили результати своїх наукових досліджень. За весь час проведення конференції студенти активно ставили запитання та брали участь у обговорені актуальних екологічних проблем. Доповіді учасників були цікавими, викликали жваве обговорення у присутніх. Такий досвід особливо корисний для студентів молодших курсів, науковий шлях яких лише починається.

Прикінцеве слово взяли доц. Галина МОСКАЛИК та доц. Уляна ЛЕГЕТА. За хорошою традицією, кафедра відзначила студентів-доповідачів грамотами за участь у конференції, що сприяє мотивації студентів до навчання та слугує хорошим прикладом для студентів молодших курсів.