Новини

Нагорода Мюлерта про взаєморозуміння 2014 в Німеччині

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.02.2014

Нагорода Мюлерта про взаєморозуміння 2014 в Німеччині надана асистенту кафедри екології та біомоніторингу Чернівецького національного університету Оксані Ярославівні Буждиган за проект про розвиток екологічної освіти в Україні

Буждиган О.Я.22 лютого 2014 р. у м. Фрайбург, Німеччина, асистент кафедри екології та біомоніторингу Чернівецького національного університету Оксана Ярославівна Буждиган нагороджена "Mulert Award on Mutual Understanding 2014" від асоціації випускників програми Фулбрайта в Німеччині за проект "Екологічна освіта та просвіта учнів загальноосвітніх шкіл» в Україні:

https://www.fulbright-alumni.de/what-we-do/mulertaward/mulert-award-2014.html.

Нагорода Мюлерта вручається щорічно дослідникам, художникам, фахівцям та волонтерам  в рамках усіх дисциплін, робота яких відображає та поширює мир через взаєморозуміння: https://www.fulbright-alumni.de/what-we-do/mulertaward.html.


Проект–переможець 2014 року це практичні навчальні тренінги  для вчителів шкіл Чернівецької області, організовані кафедрою екології та біомоніторингу ЧНУ, де Оксана Буждиган є асистентом та докторантом. Основна увага в рамках проекту надається сільським школам, де ресурси для освіти – обмежені. Метою проекту являється встановити зв’язок між професійними екологами Чернівецького національного університету з учнями сільських  шкіл через їх  вчителів для підвищення рівня екологічної свідомості та популяризації екологічної науки. 
Тренінги  вчителів направлені на натхнення та мотивацію зацікавленості дітей шкільного віку в середовищі, що їх оточує; надання можливостей доступу до інформації та обміну досвідом вчителям та їх учням через міжшкільні взаємодії, а також через кафедру екології та біомоніторингу Чернівецького національного університету.

Відео тут: http://www.youtube.com/watch?v=BJQ72dwaP3g&authuser=0