Новини

Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 30.11.2022

24 листопада 2022 р. за ініціативи Всеукраїнської екологічної ліги (ВЕЛ) у форматі онлайн розпочав роботу щорічний національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», який виступає платформою для обговорення та напрацювання пропозицій у сфері поводження з відходами.

 

З вітальним словом до учасників форуму звернулися голова ВЕЛ Тетяна ТИМОЧКО і міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан СТРІЛЕЦЬ. У роботі форуму взяли участь представники органів державної влади та місцевого самоврядування, міжнародних організацій та української екологічної громадськості, бізнес-структур, що діють у сфері поводження з відходами, працівники установ, які діють у галузі екологічної безпеки та охорони довкілля, науковці.

 

Цього року ключова тема форуму - Дорожня карта реалізації Закону України «Про управління відходами». Обговорювалися питання вирішення проблем перероблення та утилізації відходів війни без негативного впливу на довкілля, сприяння залученню інвестицій у створення екологічно дружньої інфраструктури перероблення відходів, впровадження природоохоронних ініціатив та проектів, налагодження та зміцнення транскордонного співробітництва, впровадження засад збалансованого (сталого) розвитку в Україні, реалізації екологічно дружніх, ресурсо- та енергоефективних технологій, сприяння співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, науки, бізнесу.

Голова обласної організації ВЕЛ, доцент кафедри екології та біомоніторингу к.б.н. Ірина СИТНІКОВА представила результати щодо поводження з відходами населення гірських населених пунктів Чернівецької області.