Новини

Науково-методичний семінар "Академічна доброчесність та плагіат"

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 03.05.2023

1 травня відбувся науково-методичний семінар "Академічна доброчесність та плагіат", який для студентів та викладачів кафедри екології та біомоніторингу провела к.б.н., асист. Оксана ЗАРОЧЕНЦЕВА. Захід проходив у змішаному форматі.

 

Під час семінару було висвітлено поняття академічної доброчесності та види її порушень, дотримання академічної доброчесності науково-педагогічними працівниками та здобувачами освіти, також присутні ознайомилися із відповідальністю за порушення академічної доброчесності усіма учасниками освітнього процесу. 

 

Окремий блок на науково-методичному семінарі доповідачка приділила питанням академічної доброчесності у Чернівецькому національному університеті та роз'ясненню порядку перевірки кваліфікаційних робіт за допомогою антиплагіатної системи Unichek, що є особливо актуальним для студентів та викладачів.

Наприкінці семінару присутнім було запропоновано пройти інтерактив "Правда чи міф" та обговорити окремі дискусійні питання, що дало можливість підсумувати та узагальнити отриману інформацію.