Новини

Науковцями кафедри екології та біомоніторингу проведено вебінар в межах проекту EcoBRU

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 26.07.2016

1 липня 2016 року науковці кафедри екології та біомоніторингу провели вебінар на тему: «Вступ до навчального курсу «Екологічні ризики в агровиробництві». Згадана дисципліна розроблена фахівцями кафедри екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича в межах виконання міжнародного проекту ЕкоBRU – Екологічна освіта для Білорусі, Росії та України. Курс передбачає як очну, так і дистанційну форми навчання, розрахований на аудиторну і самостійну роботу (загалом 72 год.). Розробники курсу – д.б.н., професор Федоряк Марія Михайлівна і к.б.н., доцент Москалик Галина Георгіївна.

У вебінарі взяли участь директори, викладачі і майстри з шести професійно-технічних училищ Буковини: Вище професійне училище №24 м. Заставна, Глибоцький професійний ліцей, Кельменецький професійний ліцей, Сокирянське ВПУ, Ставчанський професійний ліцей,  Хотинський технікум Подільського ДАТУ. У згаданих училищах юнаки і дівчата навчаються за спеціальностями, причетними до с/г виробництва: тракторист-машиніст с/г виробництва (різні категорії), флорист, механізація сільського господарства, експлуатація та ремонт машин і обладнання агропромислового виробництва, технік-механік.

Під час вебінару запропоновано до обговорення наступні питання:

  1. Сучасні Європейські підходи до викладання екології в професійно-технічних закладах (досвід, отриманий в ході реалізації завдань міжнародного TEMPUS проекту ЕсоBRU).

  2. Агровиробництво у поглибленні сучасних екологічних проблем.

  3. Значення антофільних видів комах і проблема їх збереження.

В режимі онлайн учасники могли ознайомитись із веб-презентаціями, взяти участь в обговоренні. Матеріали, використані під час вебінару, доступні для користувачів на сайті дистанційного навчання.

Дякуємо директору департаменту освіти і науки Полійчук О.М., директору навчально-методичного центру професійно-технічної освіти Ягнич Г.Д., а також директору Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки Одайському С.І. за сприяння в організації та проведенні заходу. Вебінар, як ефективна форма спілкування учасників з різних міст області, сприяв плідній  взаємодії між аудиторією та ведучими, а також заощадженню часу та коштів.