Новини

НЕТРАДИЦІЙНИЙ ПОЧАТОК НАВЧАЛЬНОГО РОКУ ПЕРШОКУРСНИКІВ-ЕКОЛОГІВ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 01.09.2023

Перше вересня - не просто символічна дата для всіх, хто пов’язаний із освітою, але також нагадування про те, що ми всі постійно вчимося, вдосконалюємося і розвиваємося. Однак вже другий рік навчання відбувається у непрості часи, коли в країні тривають військові дії. Саме в такі моменти освіта і знання стають тим фундаментом, який дає нам змогу розуміти, аналізувати та ухвалювати правильні рішення.

 

Ми пишаємося тим, що кафедра екології та біомоніторингу поповнилася юними екологами, для яких збереження природи - це запорука здоров’я і благополуччя майбутніх поколінь. Адже для тих, хто обрав шлях еколога, кожен день – це можливість робити світ кращим.

Цьогорічний День знань для першокурсників-екологів відбувся у парку імені Ф. Шиллера. Студентів та батьків привітала завідувачка кафедри д.б.н., професорка Марія  ФЕДОРЯК, яка звернула увагу, що перед студентами відкриваються  безмежні можливості, побажала нових досягнень, нескінченної енергії та невгамовного пошуку знань. Куратор к.б.н. Тетяна ФИЛИПЧУК ознайомила першокурсників з особливостями навчального процесу, акцентувала, що керівництво університету та викладацький склад кафедри робить все можливе, щоб адаптувати умови навчання до поточних обставин і забезпечити безпеку та комфорт кожному з нас. Першокурсників привітали та поділилися особистими лайфхаками студенти 2 та 4 курсів.

 

На жаль, приємні враження від зустрічі псували купи сміття на локації. Спонтанно виникло рішення  прибрати територію. Студенти разом з батьками та викладачами за лічені хвилини навели порядок і довели на власному прикладі, що кожна людина може зробити свій внесок у збереження природи.

Вітаємо з Днем знань! Бажаємо нескінченного натхнення, глибоких знань і відкриттів. Нехай цей навчальний рік стане етапом нових досягнень, плідної співпраці та реалізації нових екологічних проектів!