Новини

Організація освітнього процесу в умовах дистанційного навчання

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 13.01.2021

17.12.2020 викладачі кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ взяли участь у засіданні методичного об’єднання викладачів хімії, біології та екології закладів фахової передвищої освіти Чернівецької області, яке відбулося в онлайн режимі на базі Чернівецького індустріального фахового коледжу. Освітяни з усієї області зустрілися, щоб обговорити основні аспекти використання інноваційних технологій на заняттях з хімії, біології та екології, обмінятися досвідом організації навчального процесу, використання різноманітних інформаційних платформ та онлайн-сервісами дистанційного навчання. Багато уваги приділено недолікам навчання у форматі онлайн.

Д.б.н., професор Марія Федоряк акцентувала увагу на основних напрямках роботи кафедри. Вказала на особливості наукової роботи викладачів та студентів під час карантину. К.б.н. Аліна Жук поділилася досвідом використання різних форм та інструментів дистанційної роботи зі студентами. Показала, як можна застосувати не лише базові (PowerPoint YouTube, Moodle, Google Meet) але й додаткові інструменти, такі як: віртуальні лабораторії, онлайн моделі, інтерактивні карти, різноманітні бази даних. Крім того, звернула увагу на специфіку різних форм опитування в умовах дистанційного навчання. К.б.н., доцент кафедри Галина Москалик розповіла про навчальну, наукову та профорієнтаційну співпрацю із закладами міста та області. Відмітила, що основна мета таких заходів – це взаємовигідний симбіоз, який направлений на забезпечення якісної освіти та формування екологічної культури всіх учасників процесу.

Захід проходив у дружній, доброзичливій атмосфері, яку створили організатори. Кожний учасник зібрання отримав важливий досвід щодо організації навчального процесу в умовах дистанційного навчання. Адже добре відомо, що без обміну знаннями, активної взаємодії та взаємодопомоги ефективне навчання неможливе. Сподіваємося на подальшу плідну працю.