Новини

ПЕРЕМОГИ СТУДЕНТІВ-ЕКОЛОГІВ НА ВСЕУКРАЇНСЬКИХ КОНКУРСАХ НАУКОВИХ РОБІТ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 27.06.2022

 
На початку 2022 р. студенти-магістранти кафедри екології та біомоніторингу активно приєдналися до участі у Всеукраїнських конкурсних програмах. Зокрема, троє магістрантів при підтримці своїх наукових керівників надіслали матеріали до Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з різних галузей знань і спеціальностей у 2021/22 рр., а саме: Костянтин СОСНОВСЬКИЙ (науковий керівник зав.кафедри екології та біомоніторингу, проф. Марія ФЕДОРЯК), Максим ЛАРІН (науковий керівник доц. Ірина СИТНІКОВА) та Тетяна ПАНТЕЛЕЙ (науковий керівник асист. Тетяна ФИЛИПЧУК).
Для спеціальності 101 Екологія конкурс планово мав проходити на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Однак через воєнний стан, який наразі триває на території України, за наказом № 172 від 07 червня 2022 р. ЧНУ було вирішено нагородити усіх конкурсантів І туру як переможців.
 
Паралельно з вищевказаним конкурсом магістранти Костянтин СОСНОВСЬКИЙ, Максим ЛАРІН та аспірант кафедри екології та біомоніторингу Олександр ШКРОБАНЕЦЬ (науковий керівник проф. Федоряк М.М.) стали учасниками Всеукраїнського конкурсу студентів і молодих вчених з міжнародною участю «ІНТЕЛЕКТ МОЛОДІ. РАЦІОНАЛЬНЕ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА НОВІТНІ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ», що проводився на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» під патронатом Професійної Асоціації екологів України. У фіналі київського конкурсу – секція 1 «Еколого-економічні засади природокористування в контексті Сталого розвитку суспільства» серед 11 учасників третє місце присуджено магістранту Костянтину СОСНОВСЬКОМУ. Таким чином, він двічі став переможцем наукових студентських робіт від початку року.