Новини

Переможці IV етапу ювілейної Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології у гостях на кафедрі

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 16.05.2023

 

У суботу, 13.05.2023 на кафедру екології та біомоніторингу завітали інтелектуали, учні 10-11 класів – переможці IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології в рамках дводенного туру по м. Чернівці на запрошення Департаменту освіти та науки Чернівецької ОВА. Учні представляли різні регіони України: Хмельницьку, Полтавську, Івано-Франківську, Львівську та Чернівецьку області.

 

З метою популяризації фаху еколога викладачі та студенти першого та третього курсів провели оглядову екскурсію по кафедрі, ознайомили з науковими напрямами досліджень та презентували експрес-методи визначення якості меду, використання методів біоконтролю шкідників в агроекосистемах, застосування штучних екосистем-мікрокосмів для вивчення дії драйверів глобальних екологічних проблем на лісові екосистеми. Кожний учасник мав змогу проявити себе в екологічному моделюванні та прогнозуванні стану популяцій в розрізі актуальності збереження біорізноманіття.



У неформальній обстановці, зі смаколиками та чаєм, ділилися враженнями та майбутніми планами. На згадку про захід переможці отримали подарунки – посібники, авторами яких є науковці нашої кафедри.

Олімпійці також відвідали колишню Резиденцію митрополитів Буковини і Далмації та дендропарк.

Сподіваємось, що сформований тандем викладачів, студентів і школярів сприятиме вирішенню екологічних проблем, збереженню довкілля для майбутніх поколінь та наблизить нас до ПЕРЕМОГИ!