Новини

Пілотна зустріч у рамках ЕКОпроекту від посольства Фінляндії

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.09.2021

Науковці кафедри екології та біомоніторингу і благодійний фонд «Карітас Чернівці», згідно меморандуму про співпрацю, виконують завдання гранту від посольства Фінляндії «Збереження біорізноманіття: знати і діяти. Програма неформальної освіти для підлітків». 

30.08.2021 відбулася пілотна зустріч із представниками Дитячих центрів Карітас міст Львівської, Волинської і Дніпропетровської областей, на базі яких відбуватиметься апробація розробленої програми. Модератор – керівник проекту, завідувач кафедри екології та біомоніторингу, проф., д.б.н. Марія ФЕДОРЯК. Під час зустрічі з вітальним словом виступили: директор «Карітас Чернівці» о. Любомир ІВАНОЧКО, директор Інституту біології, хімії та біоресурсів, проф., д.б.н. Михайло МАРЧЕНКО, начальник управління Екології та природних ресурсів Чернівецької ОДА Микола БІЛОКОНЬ. 

 

Програма проекту має на меті підвищити обізнаність молоді щодо важливості біорізноманіття та проблем його збереження. Передбачено теоретичні й лабораторні роботи, екскурсії, виконання учнями власних ЕКОпроектів. Підведення підсумків заплановано під час проведення ЕКОтижня, який відбудеться у Карпатах на зустрічі учасників з різних куточків України. 

 

«Саме через неформальну освіту хочемо розвинути екологічний стиль мислення, розумові та творчі здібності, підвищити мотивацію до навчання і інтелектуальний рівень підлітків. Сподіваємося, що джерелом мотивації стане інтерес до отримання нових знань» - зауважила Марія ФЕДОРЯК. 

Віримо, що розроблена в рамках гранту програма і заходи дозволять привернути увагу громадськості до 1) екологічних проблем сьогодення, 2) завдячуючи мережі Карітас – до питань духовності. 

Лише спільними зусиллями до здорового майбутнього!