Новини

Презентація «Робочого зошита» у рамках проекту від посольства Фінляндії в Україні «Збереження біорізноманіття: знати і діяти. Програма неформальної освіти для підлітків»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.09.2022

 

25 серпня 2022 р. відбулася онлайн-зустріч співробітників кафедри екології та біомоніторингу з вчителями 20-ти ЗЗСО Сторожинецької ОТГ Чернівецької області. На зустрічі вчителям природничих дисциплін, які викладають у класах середньої та старшої школи завідувачка кафедри, проф. Марія ФЕДОРЯК презентувала «Робочий зошит», який був розроблений колективом кафедри у рамках проекту від посольства Фінляндії в Україні «Збереження біорізноманіття: знати і діяти. Програма неформальної освіти для підлітків». Вчителям запропоновано апробувати практичні роботи екологічного спрямування з метою заохочення учнівської молоді до вирішення екологічних проблем.

 

У «Робочому зошиті» представлено 31 практична робота різної складності та теми екологічних проектів, які пропонуються учням на самостійне опрацювання. Протоколи практичних робіт містять завдання, перелік необхідних матеріалів та обладнання, покроковий алгоритм виконання роботи та запитання для самоконтролю. Такий зручний і доступний формат дозволить учням самостійно виконувати спостереження, дослідження, сприятиме виконанню творчих та індивідуальних науково-дослідних завдань. 
 
Саме з таким настроєм виступила на онлайн-зустрічі доц. Галина МОСКАЛИК, підкресливши сильні і цікаві сторони екології як науки. На зустрічі також були присутні: доценти Ситнікова І.О., Легета У.В., а також асистенти Филипчук Т.В. та Зароченцева О.Д. За браком часу виступити всім викладачам не вдалося, однак була досягнена домовленість про взаємну співпрацю між викладачами кафедри та вчителями ЗЗСО Сторожинецької ОТГ.