Новини

Проект TEMPUS IV «EcoBRU» завершено, але робота продовжується

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 31.03.2018

Проект TEMPUS IV «EcoBRU» «Екологічна освіта для Білорусі, Росії та України» завершено, мета досягнута. Разом з тим науковці кафедри екології та біомоніторингу продовжують впроваджувати ідеї міжнародного проекту у навчальний процес на базі навчальних закладів Буковини. Зокрема, 28 березня 2018 відбулася зустріч доцента кафедри екології та біомоніторингу Москалик Г.Г. із викладачами та студентами Державного вищого навчального закладу "Чернівецький політехнічний коледж". Тема зустрічі: «Екологічні ризики у контексті міжнародної співпраці (EcoBRU)».

У виступі Галина Георгіївна акцентувала увагу слухачів на окремі екологічні ризики сучасності, наслідки яких негативно впливають на стан навколишнього середовища і які безпосередньо стосуються нашої області. Серед них: проблеми, пов’язані із збереженням біорізноманіття, небезпечні явища у лісових екосистемах: всихання ялини, експансія інвазійних видів, ризики у агросфері: використання пестицидів, зростання смертності бджіл тощо.

Зацікавленість у співпраці двох навчальних закладів у контексті екологічної освіти і захисту навколишнього середовища висловила директор коледжу Фесік Людмила Іванівна та викладач біології Москаленко Леся Петрівна.