Новини

Профорієнтаційний марафон–2024 розпочався!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 26.01.2024

19.01.2024 відбулася зустріч з учнями 9-11 класів Стецівського ліцею сусідньої Івано-Франківської області. Учні мали унікальну можливість поспілкуватися з викладачами та студентами кафедри екології та біомоніторингу, дізнатися більше про специфіку цієї галузі та отримати корисні поради для майбутнього вибору професії.

Доцент кафедри Галина МОСКАЛИК відзначила актуальність та важливість екології в сучасному світі, розповіла про різноманітні напрямки вивчення цієї науки, включаючи дослідження біорізноманіття, проблеми забруднення навколишнього середовища та розвиток сталого способу життя, про актуальні тренди на ринку праці, акцентувала увагу на перспективах навчання студентів у ЗВО. Зауважила, що випускників цього року очікують різні виклики, пов’язані із розподілом бюджетних місць. Ознайомила з різними сферами діяльності кафедри, з міжнародними науковими грантами та проектами над якими працюють викладачі, показала особливості та переваги фахівців-екологів.

Студентка 2 курсу Анна НИКІЛЬЧИК, випускниця цього ліцею, поділилася своїм особистим досвідом та переживаннями, враженнями від навчання, розповіла про цікаві лабораторні та практичні роботи, специфіку проходження практики в Долішньому Шепоті, про різні заходи, які відбуваються в університеті, дала корисні поради щодо проживання в гуртожитку.

У результаті обміну думками учасники зустрічі прийшли до висновку, що перед молоддю стоять необмежені можливості, варто лише зробити власний правильний вибір.