Новини

Семінар-тренінг «Екологічна освіта та просвіта учнів загальноосвітніх шкіл» - 2015

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.03.2015

Ecoosvita-20152022 березня 2015 року проведено навчальний семінар-тренінг для вчителів сільських шкіл «Екологічна освіта та просвіта учнів загальноосвітніх шкіл». Реєстрація учасників та відкриття заходу проходили на кафедрі екології та біомоніторингу ЧНУ ім. Ю Федьковича, практична частина – в резорті «Шешори» (с. Шешори Косівського району Івано-Франківської області).

Проект здійснено за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Керівник проекту за грантом учасників обмінів – к.б.н. Буждиган О.Я.

Даний захід є продовженням проекту, проведеного у вересні 2013 року (https://sites.google.com/site/ecoprosvita/arhiv/seminar-trening-2013). До початку роботи семінару опубліковано збірник матеріалів конференції, навчальний посібник «Екологія в схемах, таблицях та малюнках», а також методичні розробки для експериментальної роботи «Екологія в дослідах» у 2-х частинах.

ecology in pictures ecology experiments 1 ecology experiments 2 tezu

В цьому році учасниками семінару-тренінгу стали 30 вчителів із сільських шкіл Чернівецької області. В перший день семінару на пленарних доповідях учасники ділилися своїм досвідом екологічного виховання учнів, а також залученням їх до наукової роботи. В другий день учасників детально ознайомили із методичними рекомендаціями для наукової роботи, доступними та ефективними для навчальних закладів. Протягом другого та третього дня цікавою та творчою була робота учасників у групах (team-building), було запропоновано 3 проекти:

1) Економія енергії на прикладі Вашої школи

2) Створення на базі Вашої школи центру збору, сортування та переробки сміття

3) Біоїжа для шкільної їдальні: вирощування екологічно чистої продукції на базі Вашої школи

На урочистому закритті навчального семінару-тренінгу «Екологічна освіта та просвіта учнів загальноосвітніх шкіл» обговорено пророблену роботу із зазначенням переваг та зауважень, а також напрямків майбутньої роботи та шляхів подальшої взаємодії. Всіх учасників нагороджено сертифікатами за участь.

Ecoosvita-2015. Team-building

Екоосвіта -2015. Учасники

 Екоосвіта -2015. Учасники з сертифікатами

Усі матеріали, фото та відео з семінару-тренінгу розміщені у вільному доступі на сайті: https://sites.google.com/site/ecoprosvita/