Новини

Щорічна студентська конференція на кафедрі екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 19.04.2019

Екологія – наука глибока і багатовимірна. А проблеми, пов’язані з якістю довкілля, нагальні й потребують своєчасного вирішення. Це ще раз довели студенти кафедри екології та біомоніторингу на засіданні щорічної студентської науково-практичної конференції.

 

Цьогоріч доповіді стосувалися таких актуальних проблем, як смертність бджолиних колоній, пестицидне навантаження в осередках інтенсивного сільського господарства, причини і наслідки фітоінвазій, джерела екологічної небезпеки, нові перспективи біомоніторингу, використання ДЗЗ в екологічному системному аналізі, технології утилізації біологічних та побутових відходів, перспективи розвитку і застосування каністерапії в Україні тощо. Під час виступів та обговорення студенти виявили неабияку зацікавленість, глибоке предметне розуміння, високу культуру публічних виступів. 

 

 

Окремо варто відзначити участь у конференції Антоніни Гошовської, проектного менеджера проекту «Соціальна реабілітації людей з обмеженими можливостями в транскордонному регіоні завдяки створенню умов і підготовці фахівців в галузі каністерапії» у межах програми транскордонного співробітництва «Білорусія-Україна». Студенти з цікавістю вислухали доповідь про роль тварин у освітній та медично-реабілітаційній практиці. 

 

Студенти 1-2 курсів мали можливість ознайомитися з науковою тематикою кафедри та визначитися на перспективу із напрямком власних досліджень.