Новини

Соціальні працівники дитячих центрів Карітас Чернігівщини і Сумщини переймають досвід організації навчання екологічного спрямування дітей вразливих категорій

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 07.03.2024


Три дні (04-06.03.2024 року) на кафедрі екології та біомоніторингу проходив тренінг для соціальних працівників Чернігівщини і Сумщини в рамках реалізації проекту «Спеціалізована підтримка та допомога дітям, особам з інвалідністю та їхнім сім'ям під час реагування на війну в Україні».

Викладачі та студенти кафедри навчали колег різним методам екологічного дослідження за програмою неформальної освіти для підлітків «Збереження біорізноманіття: знати і діяти».

 

За відносно короткий проміжок часу педагоги мали змогу взяти участь у розв’язанні різних кейсів, стати учасниками майстер-класів, виконати цілий ряд практичних робіт, відвідати інклюзивну кав’ярню (вул Конституційна, 7) із дегустацією продуктів бджільництва, взяти участь в екскурсіях по центру міста Чернівці та території ЧНУ імені Юрія Федьковича.

 

Заключним етапом тренінгу стала арт-терапія, під час якої з екологічно чистих фарб, які приготували самостійно, намалювали спільну картину на екологічну тематику. Працювали в команді, малювали пальцями, отримували позитивні емоції та насолоджувалися процесом.

Пі час проведення круглого столу всі учасники тренінгу висловили вдячність та сподівання на майбутню співпрацю, всім бажали Миру задля майбутніх поколінь.