Новини

Студенти-екологи відзначили професійне свято

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.10.2018

Думай глобально – дій локально! Саме під таким гаслом відбулося святкування Дня еколога на кафедрі екології та біомоніторингу. Організаторами свята виступили студенти 4 курсу. З самого ранку на кафедрі панувала святкова атмосфера. Коридори й аудиторії прикрашали повітряні кульки та гірлянди із старих конспектів, з яких у вигляді рослин символічно «проростали паростки знань». Студенти й викладачі прийшли на заняття в зелених футболках з логотипом кафедри. При вході учасникам свята на руки пов’язували символічні зелені стрічки. На перервах лунала приємна музика. 

Після занять розпочалась довгоочікувана святкова програма, яка зібрала в дружньому колі студентів і працівників кафедри. Відкрили урочисте свято проф. Костишин С.С. та проф. Федоряк М.М. Вони нагадали присутнім про важливість професії еколога; про риси, якими повинен володіти справжній професіонал не лише на роботі, але й в повсякденному житті; про причетність кожного студента кафедри до великої справи, метою якої є вивчення і збереження екосистем, створення комфортних умов проживання на нашій планеті для прийдешніх поколінь. 

Конкурсна частина свята розпочалась з розавжально-пізнавальної вікторини, впродовж якої учасники змагалися за цінні призи. Приємно відзначити, що жодне з запитань не залишилось без правильної відповіді. У творчому конкурсі "Образ матінки-природи" кожен мав змогу проявити свою креативність та дизайнерські здібності. Крім того, студенти різних курсів презентували фотопідбірки та відеоролики, присвячені студентському життю на кафедрі. Викладачі кафедри розповіли про напрямки своїх наукових досліджень для ознайомлення студентів актуальними проблемами майбутніх кваліфікаційних робіт. Також команда викладачів взяла участь у конкурсах на кмітливість, артистизм, комунікабельність, знання українського фольклору. 

 

Фінальним акордом святкування стала традиційна посвята першокурсників у студенти. Взявши участь у конкурсах нарівні із «старожилами» кафедри, гідно витримавши усі випробування, виявивши неабияку кмітливість, чудове почуття гумору та командний дух, «першачки» були відмічені почесною печаткою еколога та прийняті до лав справжніх студентів кафедри. Заключний фуршет дав змогу поділитися враженнями від святкування за солодкими смаколиками. 

 

Колектив кафедри та всі учасники свята щиро вдячні екологам 4 курсу за оригінальні прикраси, чудовий настрій і цікаві конкурси!