Новини

Створення об'єктів ПЗФ очима практика з багаторічним досвідом – розширений науково-практичний семінар у рамках дисципліни "Заповідна справа і екомережа"

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.04.2022

22 квітня студенти-екологи (не лише 103 групи, але й з інших курсів) мали можливість поспілкуватися з к.г.н. Віталієм Павловичем Коржиком, заступником директора з науково-дослідної роботи НПП «Хотинський». Віталій Павлович не лише відомий науковець краю, автор численних публікацій (понад 350 у різних галузях екології та природокористування), але й практик заповідної справи з багаторічним досвідом. Він особисто долучився до ініціації і створення 80 об'єктів ПЗФ краю. 

 

Матеріал для студентів подано стисло і у доступній формі, «живою мовою» практика, з цікавими прикладами. Якщо не еколог може подумати, що створення об'єкта ПЗФ – це більше про роботу в полі, то студенти кафедри екології знають, що це – клопітка праця з нормативними документами, підготовка численних матеріалів, запитів, листів, а також спілкування і мотивація представників місцевих громад та інших стейкхолдерів. Дякуємо нашому спікеру!