Новини

Теорія і практика крокують разом!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 03.10.2022

29 вересня відбулася цікава та пізнавальна подорож студентів і викладачів кафедри екології та біомоніторингу до НПП "Хотинський" та Дендропарку в м. Хотин в рамках дисциплін "Організація та управління природоохоронною діяльністю" та "Екологія інвазій".

 

 

 

 

Студенти поспілкувались із директором НПП "Хотинський" Андрієм Доманчуком, який розповів про історію створення об'єкту ПЗФ, проблеми які існують зараз та запросив долучитися до організації науково-практичної конференції, присвяченої цим проблемам. Жанна Стороженко ознайомила присутніх із структурою національного природного парку "Хотинський", напрямками його діяльності, щорічними підсумками роботи - Літописами природи.

 

 

 

Велику зацікавленість викликали фотороботи наукового співробітника Юрія Стороженка, багато з яких присвячені різним видам грибів, а також червонокнижним видам фауни і флори, що зустрічаються на території НПП "Хотинський".

 

 

Також неабиякі враження залиишилися після відвідування Дендропарку, який створив один із мешканців Хотина Віталій Чинчик. Він розповів студентам та викладачам про передумови створення і про його уявлення поєднати природу з активним відпочинком. Робота над створенням даного об'єкту триває понад 20 років.

 

 

В дендропарку знаходиться т.зв. розплідник де рослини, більшість з яких представники хвойних зростають до моменту їх висадки на відкриту територію, пройшовши природний добір.

 

 

Після завершення екскурсії дендропарку гостинний господар запропонував місце для чаюванння, і звісно всі з радістю погодились, і використали цю можливість для тім-білдингу. Поїздка пройшла успішно, задоволені і щасливі студенти одразу висунули ідею спланувати  наступну поїздку!