Новини

«Це не нам належить планета, це ми належимо їй!»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 07.05.2020

У понеділок, 04 травня 2020 р. на кафедрі екології та біомоніторингу ІБХБ з ініціативи доц. Легети У.В. проведено спільне засідання викладачів кафедри та студентів 203 групи з питання створення громадської студентської організації «Student Green Organization». Головною метою даної організації, на думку учасників зібрання, має стати науково-просвітницької діяльності серед різних верств населення м. Чернівці й області в цілому. На підтвердження вище сказаному, студентами підготовлений та представлений матеріал на тему «Наслідки навмисних підпалів сухостою на території України». Саме ця актуальна тема стала початком просвітницької діяльності студентської організації. 

Крім цього, студентами заплановано цілу низку цікавих, актуальних науково-просвітницьких напрямків, досліджень та розвиток окремих проектів, зокрема: проект щодо поширення інвазійних видів територією нашої області та міста; діяльність у проведенні моніторингу смертності бджолиних сімей на території Буковини; проект щодо контролю якості меду та продуктів бджільництва; розробку та поширення проекту «Zero waste, Chernivtsi!» серед населення Буковини. 

Окрім перерахованого студентами в організації «Students Green Organization» передбачається проведення певних тематичних акцій, які стосуються очищення навколишніх територій міста чи рекреаційних зон, благоустрою певних територій у співпраці з місцевими органами самоврядування. Це лише невеликий перелік тих напрямів, вивчення та поширення яких ставлять перед собою юні дослідники, які побажали самостійно на практиці випробувати свої знання та організаторські здібності. Нехай це лише початок у професійній сфері, і організація – це лише прототип, але вражає самостійність пошуку та натхнення самих студентів, що високо ціниться колективом кафедри екології та біомоніторингу. Бажаємо громадській студентській організації «Students Green Organization» нових ідей, незламного духу, втілення задумів. Майбутнє Планети – у наших руках!

Відеозапис зустрічі - за посиланням.