Новини

УЧАСТЬ КАФЕДРИ ЕКОЛОГІЇ ТА БІОМОНІТОРИНГУ В АКЦІЇ «МОЄ ДЕРЕВО ПЕРЕМОГИ»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 22.04.2024

На кафедрі екології та біомоніторингу в межах акції «Моє дерево перемоги», яка ініційована Всеукраїнською дитячою спілкою «Екологічна варта» з нагоди свого 25-річчя та в рамках відзначення Всесвітнього дня Землі, відбулася зустріч голови Чернівецької обласної організації ВЕЛ Ірини СИТНІКОВОЇ та студентки кафедри Надії ПОДЮК з учнями 7-9 класів ЗССО м. Чернівці.

 

Спікери ознайомили учнів з Всеукраїнською громадською організацією «Екологічна варта», яка створена за ініціативи та сприяння ГО Всеукраїнська екологічна ліга (ВЕЛ). Ця спільнота об’єднує більше 40000 дітей та дорослих. Мета її діяльності – виховання екологічно свідомої молоді, залучення  школярів до дослідницької та природоохоронної діяльності. Під час круглого стола учні мали чудову нагоду дізнатися багато цікавого про діяльність Всеукраїнської дитячої спілки "Екологічна варта", поговорити про важливість екологічної свідомості, залучення до акцій та проектів, спрямованих на збереження навколишнього середовища.

 

Крім того, присутні торкнулися особливої теми – важливості зелених насаджень, обговорили, як саме ми, міські мешканці, можемо бути активними у збереженні та примноженні зелених зон, як важливо зберігати і розвивати рослинний світ для збалансованості екосистеми. Лекція "Зелені легені планети" сприяла поглибленню розуміння про взаємозв'язок між здоров'ям людини та станом природи, висвітлила, як ми можемо сприяти очищенню повітря та покращенню якості життя, висаджуючи і зберігаючи зелені насадження. Учні переконалися, що дбайливе ставлення до рослин та їх вирощування – це не лише наш обов'язок, але й інвестиція у майбутнє нашої планети.

Така співпраця – маленький, але важливий крок до створення здорового та зеленого майбутнього!