Новини

УЧАСТЬ КАФЕДРИ ЕКОЛОГІЇ ТА БІОМОНІТОРИНГУ В ОБЛАСНІЙ КАМПАНІЇ «ЗА ЧИСТЕ ДОВКІЛЛЯ» ТА ПРОФОРІЄНТАЦІЇ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 27.04.2024


У межах обласної кампанії «За чисте довкілля» студенти та викладачі кафедри екології та біомоніторингу провели серію профорієнтаційних та інформаційно-просвітницькі заходів. Зокрема, 18 квітня 2024 р. учні 10-11 класів Кучурівської ЗОШ долучилися до обговорення особистої участі кожного у досягненні цілей сталого розвитку, особливу увагу звернули на цілі екологічного спрямування, 24 квітня – просвітницький захід «Спільними зусиллями - ми переможемо! Бережімо свій дім – планету Земля!» для учнів 10-11 класів ліцею № 14 м. Чернівці. 

 

Школярам запропоновано різноманітні кейси та дослідницькі проєкти, які дозволили випробувати себе в ролі експериментатора. Учні спостерігали гідробіонтів під мікроскопом, з’ясували енергоефективність різних ламп, визначили якість ранньої овочевої продукції, відвідали «ГАРБОХАБ» та обговорили проблеми переробки сміття. 

 

Проведені заходи стали чудовою нагодою для школярів зорієнтуватися у світі професій, отримати інформацію про навчання та кар’єру фахівця-еколога, мали змогу ознайомитися з колективом, матеріально-технічним забезпеченням та міжнародними науковими здобутками кафедри. 

 

Учасники проявили активність, зацікавленість і рішучість дізнатися більше про навколишнє середовище, його проблеми та способи вирішення. Прийшли до висновку, що кожен може зробити свій внесок у збереження природи для майбутніх поколінь, починаючи з маленьких кроків у щоденному житті.