Новини

УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ КОНКУРСІ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 20.03.2023

17 березня 2023 р. на кафедрі екології та біомоніторингу заслухали доповіді за результатами наукових досліджень і визначили переможців щорічного Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт серед студентів спеціальності 101 «Екологія». Відповідно до наказу МОНУ цього року проводиться лише І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт на базі кожного ВУЗу, який зазвичай проходив для студентів спеціальності «Екологія» у м. Полтава.

Участь у конкурсі взяли студенти-магістри 503 групи, за плечима у яких вже захист бакалаврської наукової роботи, співавторство у наукових статтях, виступи на студентських наукових конференціях та одержання документів на впровадження результатів дослідження у виробництво.

 

На науковому семінарі були присутні викладачі та співробітники кафедри, а також студенти 4 і 5 курсів. Серед представлених робіт комісією відібрані три, які рекомендовано представити як переможців з даної спеціальності, а саме:

Перше місце – робота Тетяни Осадчук за темою: «Трофічна база Apis mellifera L. на території НПП «Черемоський», науковий керівник д.б.н. Марія Федоряк;

Друге місце – робота Олександра Миронюка за темою: «Насіннєва продуктивність сучасних гідридів Helianthus annuus L. за різних умов запилення», науковий керівник к.б.н. Тетяна Филипчук;

Третє місце – робота Андрія Кордубана за темою: «Продуктивність автофертильних ліній деяких сучасних гібридів соняшнику залежно від типу запилення», науковий керівник к.б.н. Уляна Легета.

Кафедра екології та біомоніторингу вітає переможців та бажає всім екологам терпіння, наснаги і перемог у майбутніх конкурсах! Але найбільше – нашої спільної Перемоги для всієї України!