Новини

Відійшов у вічність Степан Степанович Костишин

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 12.04.2022

З глибоким смутком сповіщаємо про велику втрату. Сьогодні, 12 квітня 2022 року, відійшов у вічність Степан Степанович Костишин, засновник кафедри екології та біомоніторингу, доктор біологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, академік Академії Наук Вищої Школи України, ректор Чернівецького національного університету з 1987 по 2001 рік.
Понад 60 років, дві третини свого довгого життя, Степан Степанович віддав науці. Науковий здобуток вченого нараховує понад 300 статей, 4 монографії, 6 навчальних посібників, 6 свідоцтв на винаходи. Під його керівництвом захищено 19 кандидатських та 3 докторських дисертації.
Степан Степанович як очільник університету, а потім – кафедри уособлював рішучість і цілеспрямованість, керував колективом твердою рукою, але мав навпрочуд добре серце і глибоку душу. Його поради завжди допомагали, похвала – окриляла і надихала на нові здобутки, справедливість – дарувала відчуття впевненості у собі. Навіть на пенсії Учитель продовжував ділитися своєю мудрістю. Зокрема, проводив заняття в Чернівецькому університеті третього віку ім. А. Кольпінга. У 2021 році побачила світ автобіографічна праця «Мелодія старої фісгармонії: життя на зрізі століть».
Степане Степановичу, Ви завжди житимете у наших серцях і спогадах, на сторінках Ваших книг, у обіймах Біосфери.