Новини

Вихованка кафедри стала лідером цьогорічних учнівських олімпіад і конкурсів

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.03.2012

Вихованка кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ стала неперевершеним лідером усіх найпрестижніших цьогорічних олімпіад і конкурсів в Україні!

Цього року усю Україну сколихнула сила екологічних знань і наукових здобутків учениці 11 класу з Чернівецької області БогданиКирилюк. Перше місце у Всеукраїнській олімпіаді з екології та перше місце у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких проектів з екології Малої академії наук! Це величезне досягнення, якщо врахувати, що в екологічній олімпіаді брало участь 76 школярів України, а у конкурсі МАНУ – 133!

Науковий керівник Богданки – молодий доктор наук кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ Федоряк Марія Михайлівна – дуже пишається своєю ученицею. Адже дні та ночі, протягом яких творився науковий проект «Павуки як біоіндикатори викидів від спалювання вугілля» не пропали задарма. У скарбниці кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ уже є срібна та бронзова медалі на міжнародних екологічних конкурсах, а в останні три роки до них додались перемоги в конкурсі НАН України та у престижному міжнародному конкурсі Фулбрайта!

Б. Кирилюк та М.М. Федоряк

Тож перемоги Богданки Кирилюк – ще дві коштовних перлинки до цієї скарбниці. Не випадково, закохані в екологію та сповнені ентузіазму випускники шкіл, обираючи навчальний заклад, надають перевагу саме кафедрі екології та біомоніторигу ЧНУ!