Новини

ВИКОНАННЯ ГРАНТОВИХ ЗАВДАНЬ І ПІДГОТОВКА ДО НОВОГО СЕЗОНУ МІЖНАРОДНОГО МОНІТОРИНГУ СМЕРТНОСТІ БДЖІЛ НА БАЗІ ІНСТИТУТІВ ІСПАНІЇ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.02.2020

 

З 31 січня по 14 лютого 2020 р. проф. Федоряк М.М. працювала над виконанням завдань гранту Project ALTER-Net High Impact Action: 'Land-sparing vs. land-sharing for functional green infrastructure that sustains biodiversity and ecosystem services? – European landscape approach initiatives provide regionally adapted solutions’ на базі Науково-дослідного інституту сталого лісового господарства Університету Вальядолід (Іспанія). 

 

Як національний координатор міжнародного моніторингу смертності бджіл в Україні, Марія Федоряк взяла участь у роботі семінарів двох робочих груп Міжнародної асоціації з дослідження медоносних бджіл COLOSS: 4-5 лютого 2020 р. – семінар національних координаторів міжнародної групи з моніторингу втрат медоносних бджіл (фото); 5-6 лютого - семінар науковців та практикуючих бджолярів щодо впровадження результатів наукових досліджень у практику і соціально-екологічних аспектів бджільництва. На обох семінарах Марія Федоряк  виступила з усною і постерною доповідями: “Honey bee colony losses in Ukraine over winter 2018-2019”; “Factors affecting well-being of bees and beekeepers in Ukraine and Sweden – a systems analysis”. Цьогорічні семінари відбулися у місті Толедо (Іспанія), що в минулому було столицею держави вестготів, а нині занесене до списку Світової спадщини.