Новини

Всеукраїнська проща освітян

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 28.09.2015

26 вересня викладачі кафедри екології та біомоніторингу та співробітники Інституту біології, хімії та біоресурсів  взяли участь у Всеукраїнській прощі освітян, яка традиційно проводиться напередодні професійного свята у Марійському центрі с. Зарваниці. Тут зібралися педагоги Тернопільщини, Львівщини, Чернівеччини, Івано-Франківщини та м. Києва. Паломництво розпочалося Божественною Літургією, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Кир Василій Семенюк. Після Богослужіння було освячено воду та відслужено панахиду  за героями Небесної Сотні та загиблими у війні на Сході України.

Відвідали найкрасивіше місце України – урочище «Червоне» поблизу с. Нирків Заліщицького району Тернопільської області. Тут знаходилося одне з найстаріших поселень Тернопільщини – Червоногород, назва якого в 1970 р. зникла з географічних карт, натомість залишилось тільки урочище Червоне з руїнами палацу та Петропавлівського костелу, який був збудований поблизу замку в 1716 р. у пізньоренесансному стилі.

Головна сучасна окраса урочища – найбільший рівнинний водоспад України – Джуринський, який складається з двох сходинок і у висоту сягає понад 16 метрів.

Мандрівка була вдалою, цікавою та незабутньою. Висловлюємо щиру вдячність професору кафедри екології та біомоніторингу Руденко Світлані Степанівні за організацію туру вихідного дня.