Новини

«… Їх слухали з цікавістю не лише діти, але й вчителі!»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 21.11.2023

Кафедра екології та біомоніторингу продовжує просвітницьку традицію налагодження тісних контактів із ЗЗСО м. Чернівці та Чернівецької області. Для такої роботи доцентом кафедри Уляною ЛЕГЕТОЮ була сформована молода енергійна команда екологів із співробітників та студентів різних курсів. В результаті вже пройшла низка цікавих зустрічей з учнями старших класів, зокрема старшокласниками Глибоцької селищної територіальної громади і Димківського НВК Чернівецького району,  а також Вашковецького ліцею Вижницького району. Такі зустрічі стали можливими за підтримки благодійного фонду «Карітас Чернівецької Єпархії».

Також, за особистої ініціативи с.н.с. Ярослава ШПАКА, була проведена зустріч з учнями Кутського ліцею Кутської селищної ради (Івано-Франківська область), а магістр 603 групи Тетяна ОСАДЧУК завітала в гості до Путильського ліцею, випускницею якого вона є.

10 листопада 2023 року команда екологів у складі студентів-магістрів КОВАЛЕНКА Сергія, ІВАНЧУКА Юрія, БАНАРА Павла та студентки 203 групи НИКІЛЬЧИК Анни під керівництвом Ярослава ШПАКА поспілкувалися з учнями Вашковецького ліцею Дністровського району. Екологічна делегація ознайомила учнів з кафедрою екології та біомоніторингу ЧНУ, представила присутнім результати власних екологічних досліджень, поділилася своїм досвідом працевлаштування за фахом та вимогами щодо кваліфікації фахівця-еколога, розповіли цікаві історії із студентського життя.

 

Особливо запам’яталася зустріч 15 листопада. У цей день команда екологів зустрілася з учнями Глибоцької селищної ТГ та закладу Димківського НВК. Практично весь час спілкування у Глибоцькому ліцеї пройшов у бомбосховищі, де, на прохання вчителів та учнів, студенти у доступній й легкій формі розповіли про основні наукові надбання кафедри. А студентки 403 групи Яна КОРПАН та Надія ПОДЮК продемонстрували присутнім методи експрес-аналізу вмісту нітратів у сезонних фруктах і овочах.

 

Коли екологи залишали ліцей у м. Глибока як останню точку свого маршруту, їх проводжали учні і вчителі зі словами вдячності й захоплення. Поки наші студенти ще були у дорозі додому, вчителі ліцеїв уже надсилали слова подяки за зустріч завідувачці кафедри Марії ФЕДОРЯК.

 

Кафедра екології та біомоніторингу й надалі буде продовжувати просвітницьку роботу серед молоді для розширення кругозору і розуміння важливості екологічних проблем сьогодення.