Новини

Залучення бджолярів Чортківщини до участі в міжнародному моніторингу втрат бджолиних колоній

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.03.2019

24 березня в приміщенні Чортківської районної державної адміністрації відбулося засідання громадської організації «Об`єднання пасічників Чортківщини», у якому взяли участь аграрії району, а також науковці кафедри екології та біомоніторингу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. 


Обговорювали проблеми смертності бджіл, розглядали шляхи налагодження взаємопорозуміння та співпраці аграріїв і бджолярів. Магістрант Шкробанець Олександр розповів про результати міжнародного моніторингу COLOSS за минулі роки, зокрема й щодо смертності бджіл в Україні, а також оприлюднив результати досліджень про вплив запилення на деякі сільськогосподарські культури. 

 

Аспірант Кульманов Олександр розповів про фактори ризику розвитку бджільництва, окреслив особливості цьогорічного протоколу моніторингу втрат бджолиних колоній та провів опитування присутніх бджолярів. В обговоренні окреслених питань взяли участь і представники агрохолдингу «Мрія». Голова райдержадміністрації Чортківського району Оксана Чайчук зазначила у своєму виступі, що розвиток бджільництва не можливий без співпраці з аграріями та науковцями.