Новини

ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ З РЕГІОНАЛЬНОГО ПЛАНУ УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ В ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 15.12.2023

11 грудня 2023 р. в Департаменті систем життєзабезпечення Чернівецької обласної військової адміністрації відбулося засідання робочої групи з розробки та погодження Регіонального плану управління відходами в Чернівецькій області. Засідання проходило під головуванням заступника голови ОДА (заступник начальника обласної військової адміністрації) Олександра ЯНКОВА.

 

Директор Департаменту Тетяна АНТОНЮК ознайомила присутніх з порядком денним, який включав три питання. Саме з другого питання – «Пропозиції щодо практичних заходів реалізації стратегії управління відходами» – слово було надано члену робочої групи, доценту кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ Уляні ЛЕГЕТІ. Вона ознайомила присутніх з результатами роботи у складі даної групи ще від 2018 року та запропонувала ряд міроприємств і дій щодо покращення питання поводження з твердими побутовими відходами населення м. Чернівці. Дані пропозиції вже частково пройшли апробацію на рівні наукових робіт і мають певні практичні успіхи.

 

На засіданні було прийнято ряд рекомендацій щодо моніторингу стану ситуації з питання управління відходами в Чернівецькій області, а також підкреслено необхідність комплексного вирішення даної проблеми та збільшення частоти зустрічей учасників робочої групи.