Новини

ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ-ЕКОЛОГІВ ІЗ ФАХІВЦЕМ-ПРАКТИКОМ ІЗ СЕО

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 28.03.2024

У центрі уваги екологічно свідомого суспільства лежать питання сталого розвитку та збереження навколишнього середовища. У світлі цього, зустрічі студентів-екологів з фахівцями-практиками із проведення стратегічної екологічної оцінки (СЕО) та оцінки впливу на довкілля (ОВД) набувають особливого значення. 

 

27 березня 2024 р. на кафедрі екології та біомоніторингу у режимі онлайн для студентів 4 курсу ОС «Бакалавр» та 1 курсу ОС «Магістр», викладачів відбувся практичний семінар, на який запросили Сергія Бея, представника ТзОВ «Компанія «Центр Лтд» (м. Львів), що надає професійні послуги у сфері проектування та інжинірингу, містобудування, екології та охорони праці. Гість зустрічі, еколог за фахом, досвідчений фахівець з проведення СЕО та ОВД поділився своїми знаннями та досвідом у цій сфері. Він акцентував увагу учасників семінару на важливості стратегічної екологічної оцінки, як інструменту прогнозування можливих впливів проектів, програм або політик на навколишнє середовище; пояснив, що ця процедура дозволяє забезпечити збалансоване прийняття рішень, у яких враховуються як екологічні, так і соціальні та економічні аспекти; на конкретних прикладах розкрив особливості проведення даної процедури та звернув увагу на основні відмінності між СЕО та ОВД. 

Студенти отримали важливі знання та розуміння процесу проведення стратегічної екологічної оцінки, що допоможе їм в подальшій кар’єрі. Під час дискусії студенти висловили своє зацікавлення та запитували про можливості розвитку своєї кар’єри в цій галузі.