Новини

Чорноземи України – бідність чи багатство

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 11.04.2019

11 квітня 2019 року відомий український вчений-ґрунтознавець, заступник директора з наукової роботи ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії ім. О.Н. Соколовського», (м. Харків), доктор біологічних наук Мірошниченко Микола Миколайович провів відкриту лекцію для студентів кафедри агротехнологій та ґрунтознавства Інституту біології, хімії та біоресурсів на тему: «Чорноземи України – бідність чи багатство».

М.М Мірошниченко – представник України в міжнародному проекті «Чорноземи світу», а тому наведені ним дані демонструють реальний сучасний стан цих ґрунтів та підходи щодо їх охорони і збереження родючості.

У презентації Микола Миколайович з усією повнотою розкрив існуючі проблеми найцінніших ґрунтів світу та перспективи їх подолання. Велика увага була приділена можливості співпраці з Міжнародною мережею чорноземних грунтів (Іnternational Network of Black Soils) під егідою ФАО в рамках Глобального ґрунтового партнерства (Global Soil Partnership), в якому Україна приймає участь.

Студенти кафедри агротехнологій та грунтознавства з великою увагою та вдячністю прослухали яскраву, змістовну та цікаву лекцію! 

Варто відмітити, що вже стало доброю традицією запрошувати читати лекції для наших студентів відомих науковців та практиків.