Новини

День поля

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 05.07.2019

Вже доброю традицією стало проведення Дня поля, яке традиційно організовує Буковинська сільськогосподарська дослідна станція НААНУ. Ось і цього разу,  на свято, яке проводилось 2 липня 2019 року, були запрошені студенти та викладачі кафедри агротехнологій та ґрунтознавства ЧНУ. На відкритті свята директор станції, к. с.-г.н. Осадчук В.Д. розповів про основні напрямки науково-виробничої діяльності та здобутки в галузі селекції рослин. Увагу запрошених гостей та студентів  було звернено на особливості селекційного процесу, який  проводиться науковими співробітниками щодо закордонних та вітчизняних сортів сої, кукурудзи, картоплі, квасолі та нових видів енергетичних культур. Студенти зацікавлено слухали доповідь про особливості селекції у тваринницькому напрямі, створення високопродуктивних порід овець та ВРХ. Незважаючи на труднощі, керівництво та весь колектив наукового закладу продовжує успішно працювати, розвиваючи вітчизняну науку. Створені десятки сортів культурних рослин є конкурентоспроможними в порівнянні із закордонними аналогами, демонструючи належну продуктивність та стійкість до хвороб і шкідників.

 

 

 

На дослідних полях гості і студенти ознайомлювались із демонстраційними дослідними селекційними ділянками, де отримали вичерпні відповіді на актуальні питання, які задавались присутніми.

Багата на наукові здобутки, дослідна станція, очолювана Осадчуком В.Д., є доброю науково-виробничою базою для студентів нашої кафедри. Ряд студентів 4-5 курсів виконують кваліфікаційні роботи, тематика яких пов’язана з вивченням грунтового покриву та агротехніки вирощування апробовуваних сортів та гібридів, отримуючи значний науково-практичний досвід, який стає їм у великій нагоді під час роботи в сучасних фермерських господарствах та агрохолдингах.