Новини

Ю.М. Дмитрук обраний національним експертом з моніторингу ґрунтів та навколишнього середовища

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 14.03.2019

Зважаючи на виключну роль грунтів у вирішенні глобальних проблем, зокрема продовольчої безпеки та екологічних (вода - повітря - біорізноманіття - цикли елементів в умовах антрпогенних імпактів), ФАО ООН розробляє програми співпраці, у тому числі і з Україною, грунтові ресурси якої мають суттєве значення для вирішення вказаних глобальних проблем.

На сьогодні в Україні впроваджується Проект «Інтегроване управління природними ресурсами деградованих земель лісостепової та степової зон України» – за спільної ініціативи ФАО та ГЕФ по боротьбі з деградацією ґрунтів та продуктивних земель у степовій та лісостеповій зонах України. Проект виконується командою Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН за фінансової підтримки Глобального екологічного фонду (ГЕФ). Завершення проекту заплановане на кінець 2020 року.

Національним експертом з моніторингу ґрунтів та навколишнього середовища на конкурсній основі обрано доктора біологічних наук, професора, завідувача кафедри агротехнологій та грунтознавства Юрія Михайловича Дмитрука  >>> INRM