Новини

Лекція доктора Б. Фейбішенко з Національної лабораторії Лоуренса (Берклі, США)

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 04.04.2016

У понеділок, 4 квітня студенти 3-5 курсів кафедри ґрунтознавства Інституту біології, хімії та біоресурсів прослухали лекцію доктора Б. Фейбішенко з Національної лабораторії Лоуренса (Берклі) Каліфорнійського університету (США). Це державний дослідницький університет США в Берклі (Каліфорнія), один з найвідоміших навчальних закладів США та світу (вважається кращим державним університетом світу та єдиним державним університетом, який входить в десятку кращих університетів).

В Національній лабораторії імені Лоуренса працює понад 4000 співробітників та щороку близько 3000 закордонних вчених-дослідників. 13 працівників лабораторії є Нобелівськими лауреатами, а бюджет власне Лабораторії складає 785 млн. доларів.

В Лабораторії є відділення біологічних наук та наук про Землю і довкілля. Саме в останньому і працює Б.Фейбішенко. Його дослідження присвячені проблемам ремедіації забруднених територій, зокрема внаслідок потрапляння в довкілля радіоактивних речовин, моніторингу та оптимізації стану довкілля в сучасних умовах.

Тема його першої лекції для наших студентів "Ґрунтові води та зона аерації: гідрологія та переніс. Вступ до моделювання".