Новини

Нові ідеї щодо покращення ОПП "Технології виробництва та агроменеджмент".

Опубліковано: Демид Ірена Едуардівна, 27.04.2022

26 квітня відбулося розширене засідання кафедри агротехнологій та грунтознавства за участі академічної спільноти й стейкхолдерів. Зустріч була присвячена обговоренню змісту та шляхів вдосконалення ОПП "Технології виробництва та агроменеджмент".

З вступним словом виступив гарант програми - проф. І.С. Смага. Він закликав присутніх висловити своє бачення щодо змісту освітньої програми та доцільності внесення змін задля підсилення окремих її компонентів.

Академічна спільнота та запрошені стейкхолдери взяли активну участь в дискусії, запропонувавши низку рекомендацій. Зокрема, доцент кафедри Біохімії та біотехнології ННІБХБ, Л.М. Чебан висловилася за необхідність посилення обізнаності студентів в галузі відновлення родючості ґрунтів та практичного застосування ремедіаційних методів утилізації відходів. 

Заступник директора з наукової роботи Придністровської дослідної станції садівництва Інституту садівництва НААН Н.І. Гаврилець запропонувала ввести в програму курс "Декоративне садівництво", що створить кращі умови щодо працевлаштування випускників у населених пунктах міського типу, адже агроном - це не тільки господар поля.

Регіональний Директор Філії Перспектив «ПрАТ Зернопродукт МХП» І.В. Бота, активний учасник процесу формування освітньої програми, вкотре наголосив на важливості офолодіння студентами сучасними технологіями захисту рослин. Його пропозиція стосувалась підвищенню мотиваційної складової вивчення відповідних дисциплін та винесенням певного переліку питань на атестаційний іспит.

Ще одним новим аспектом зміни освітньої програми стали пропозиції щодо зміни таблиці компетентностей, а також внесення нових програмних результатів навчання. Таку можливість отримали навчальні заклади для підсилення оригінальності своїх програм. Характерно, що ці пропозиції вносились не тільки академічною спільнотою, а і представниками науково-дослідних установ та фермерських господарств. 

Учасники зустрічі висловились за врахування сформульованих пропозицій у ОПП "Технології виробництва та агроменеджмент", а також запевнили у готовності працювати і надалі спільно з колективом кафедри.